Φύση

Λήμνος
Σπάνια οικοσυστήματα της Λήμνου
 • Λήμνος
 • Λήμνος, Παραλίες

Σπάνια οικοσυστήματα της Λήμνου

Η Λήμνος αποτελείται κυρίως από επίπεδες άδεντρες εκτάσεις και πεδιάδες. Μόνο στα Β.Δ. του νησιού υψώνονται ορεινοί όγκοι που δεν ξεπερνούν όμως σε ύψος τα 470 μέτρα.

Το έδαφος της είναι ηφαιστειογενές, άλλοτε αμμώδες, (άμ'δα κατά τους ντόπιους) ενίοτε βραχώδες, και εναλλασσόμενο συνεχώς με εύφορα κομμάτια καλλιεργήσιμης γης. Κύρια μοτίβα του τοπίου, τα αμέτρητα χωράφια σταριού και δημητριακών, τα μεγάλα αμπέλια, οι βοσκότοποι και φυσικά οι...

...Παραλίες

Το ήμερο τοπίο της Λήμνου, περιβάλλεται από μια αμμουδερή δαντέλα γεμάτη με μερικές απ' τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Κάποιες ή όλες απ' τις περίπου 30 επισκέψιμες αμμουδιές είναι ο φυσικός προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού.

 • Απολιθωμένο Δάσος Λήμνου

  Το απολιθωμένο Δάσος Λήμνου

  Μπορεί να αγνοούσατε παντελώς ότι η Λήμνος φιλοξενεί στην αγκαλιά της ένα απολιθωμένο δάσος. Σύμφωνα με την Παλαιοντολογία, πριν από 23 έως 18 εκατομμύρια χρόνια, κάλυπταν την επιφάνειά της πυκνά δάση από φοίνικες, πεύκα και γιγαντιαίες σεκόιες, που τελικά θάφτηκαν κάτω από ηφαιστειακή λάβα.
  περισσότερα
 • Χλωρίδα, Πανίδα, Λήμνος

  Χλωρίδα - Πανίδα

  Πανίδα: Η Λήμνος φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό νησιώτικης πέρδικας (alectoris chukar), αγριοκούνελα, Φλαμίνγκο, Τσαλαπετινοί, οι Αετογερακίνες, τα γεράκια, τα κιρκινέζια και πολλά άλλα.
  Χλωρίδα: Σήμερα στο νησί υπάρχουν πάρα πολλές αστοιβιές (είδος ακανθώδους θάμνου), το περίφημο θυμάρι, ρίγανη και άλλα μικρά αρωματικά φυτά, αμάραντα και διάφορα είδη βάτων.
  περισσότερα
 • Τοπία Λήμνου

  Σπάνια οικοσυστήματα

  Ο τόπος, εκτός των άλλων, κρύβει και μια μεγάλη ποικιλία από ανεκτίμητα και σπάνια οικοσυστήματα. Τα ηφαιστειακά τοπία της, οι γεμάτοι με αποδημητικά πουλιά υδροβιότοποι, η φυσική Αλυκή, οι περίφημες «αμμοθίνες»
  περισσότερα