Λήμνια Γη

Λήμνια Γη
Γνήσια προϊόντα της Λήμνιας Γης
 • Γνήσια προϊόντα της Λήμνιας Γης
 • Κρασιά Λήμνου
 • Αμπελώνες Λήμνου
 • Κρασιά Λήμνου

Ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριουδάκια, θα βρεις το καφενεδάκι, για να πιείς ένα ρακί με μεζέ. Πολλές φορές μπορεί να σε κεράσουν και να νιώσεις στο πετσί σου την πηγαία φιλοξενία, που σε άλλα μέρη έχει, δυστυχώς, εκλείψει.

Καθώς η Λήμνος είναι ένα από τα πλουσιότερα νησιά του Αιγαίου (από τα πανάρχαια χρόνια υπήρξε σχεδόν αυτάρκες), έχει μια αξιόλογη γαστρονομία, η οποία διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα λόγω της έλλειψης μαζικού τουρισμού. Εδώ ο φτηνός Greek mousaka είναι άγνωστος, ακόμα και στις πιο τουριστικές περιοχές, και τα φαγητά παραμένουν αυθεντικά και βασίζονται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες του νησιού, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η παγκόσμια τάση, που αποζητά την αυθεντική απλότητα, είναι κάτι που ούτως ή άλλως διαθέτει ήδη το νησί. Η κουζίνα της Λήμνου έχει να παρουσιάσει ένα μοναδικό πλούτο, που παραμένει ανέγγιχτος από την εμπορευματοποίηση και το «δήθεν».

Οι Λημνιοί, που από τα πανάρχαια χρόνια υπήρξαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι, φτιάχνουν τα φαγητά τους με ντόπια προϊόντα, και ακολουθούν μια διατροφή ίδια με το τοπίο του νησιού τους: λιτή και απέριττη. Αυτό που σήμερα θεωρείται «must» σε παγκόσμιο επίπεδο, για τους κατοίκους αποτελεί το αυτονόητο εδώ και αιώνες.

 • Γνήσια προϊόντα της Λήμνιας Γης

  Γνήσια προϊόντα της Λήμνιας Γης

  Γνήσια προϊόντα της Λήμνιας Γης. Η παγκόσμια τάση, που αποζητά την αυθεντική απλότητα, είναι κάτι που ούτως ή άλλως διαθέτει ήδη το νησί. Η κουζίνα της Λήμνου έχει να παρουσιάσει ένα μοναδικό πλούτο, που παραμένει ανέγγιχτος από την εμπορευματοποίηση και το «δήθεν».
  περισσότερα