ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Θαλάσσια Σπόρ στη Λήμνο
 • Θαλάσσια Σπόρ στη Λήμνο
 • Θαλάσσια Σπόρ στη Λήμνο
 • Θαλάσσια Σπόρ στη Λήμνο

Αν η αδρεναλίνη σας ανεβαίνει δύσκολα και αναζητάτε μια έντονη εμπειρία στο νερό, τότε ανήκετε στην κατηγορία αυτή. Κυρίως στην Ανατολική Λήμνο, αλλά και γενικότερα σε όλο το νησί, φυσούν βοριάδες και άνεμοι που είναι ιδανικοί για θαλάσσια σπόρ όπως το surfing και το kite surfing.

Πόλος έλξης, η παραλία στο Κέρος, στο οποίο υπάρχει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα προσεγμένη οργάνωση που προσφέρει μαθήματα για τους ανειδίκευτους και θαυμάσιες ευκαιρίες για τους έμπειρους αθλητές.

Σε διάφορες μεγάλες παραλίες του νησιού θα έχετε την ευκαιρία να ξενοιάσετε με άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες και παιχνίδια.

 

Ψάρεμα

Φίλοι ψαροτουφεκάδες, ψαράδες και συλλέκτες οστράκων! Βρίσκεστε στο πλέον ιδανικό μέρος για να εξασκήσετε το χόμπι σας και να κάνετε τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους με τα καλούδια που θα «βγάλετε» (και τις ιστορίες που θα τους πείτε).

 • Ποδηλασία

  Η Λήμνος έχει αγκαλιάσει ήδη το ποδήλατο και κάθε χρόνο οργανώνει μία η δύο ποδηλατοδρομίες στην πόλη της Μύρινας, όπου λαμβάνει μέρος πολύς και ενθουσιώδης κόσμος, νέοι και ενήλικες. Το ποδήλατο ωφελεί σημαντικά και το περιβάλλον, αν λοιπόν σας επιτρέπεται επιλέξτε το σαν μέσο μετακίνησης και δε θα το μετανιώσετε.
  περισσότερα
 • Περιπατητικές

  Ώρα για μερικές πρωτόγνωρες εμπειρίες, αφού από το Διαπόρι ξεκινούν οι οικολογικές διαδρομές Φακός και Αγία Ευφημία.
  περισσότερα
 • Bird Watching

  Bird Watching

  Παρατήρηση Πουλιών ή (bird watching). Όσους ενδιαφέρει η παρατήρηση πουλιών, θα βρουν στη Λήμνο το κατάλληλο μέρος για να απολαύσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Oι σημαντικότεροι υγρότοποι του νησιού, όπου έρχονται πάρα πολλά μεταναστευτικά πουλιά (έχουν καταγραφεί μέχρι και 4.000) για τη διαχείμασή τους, είναι το σύμπλεγμα των λιμνών Αλυκής, Χορταρόλιμνης και Ασπρολίμνης, που καλύπτει έκταση 14.000 στρεμμάτων
  περισσότερα
 • Θερμά Λήμνου

  Ιαματικές πηγές

  Στα Θέρμα, υπάρχουν ιαματικές πηγές, που αξιοποιούνται απ' την αρχαιότητα. Ο Χασάν Πασάς Τζεζάερλης το 1770 έχτισε ένα χαμάμ για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, η διατηρημένη μορφή του οποίου ακόμη υπάρχει και λειτουργεί. Τα classic Therma Spa είναι ένα οργανωμένο συγκρότημα λουτρών και άλλων θεραπειών, που λειτουργεί καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  περισσότερα
 • Κατασκήνωση Λήμνος

  Κατασκήνωση

  Στη Λήμνο δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο κάμπινγκ, όμως μπορείτε να βρείτε πολλούς μικρούς παραδεισένιους τόπους για να αράξετε ελεύθερα με τη σκηνή ή τον υπνόσακό σας. Παρέα και καλή διάθεση χρειάζεται μόνο για να φτιάξετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Τακτικός αν και άτυπος προορισμός των κατασκηνωτών η παραλία του Κέρους με το μικρό δασάκι από πέυκα, και η παραλία της Χαβούλης που διαθέτει σκιά κυρίως από αρμυρίκια και τζ
  περισσότερα